Thursday, June 20, 2013

Kad Kahwin Design Simple

Alhamdulillah..tak sangka ada seorang kawan Qist ni berminat dengan design map yang Qist buat masa kad kahwin Qist dulu...so dalam bulan April hari tu dia buat tempahan kad kahwin, bunting dan arrow sign kat Qist...Alhamdulillah...rezki Allah nak bagi...

So design kad dia simple je la..budget bawah RM1.00 untuk sekeping...tema warna Pink untuk belah perempuan dan putih untuk belah lelaki...kawan Qist ni senang tak banyak cerita...cuma ada banyak amend dekat map je..walaupun duduk sekampung..tapi Qist tak familiar dengan kawasan rumah dia tu...dia tempah total 1100pcs kad kahwin, 1 bunting dan ada 18pcs arrow sign..so inilah hasilnya..tadaaaa..

bahagian hadapan...kad ni tak perlukan sampul..terus je pos..senang!

ni pula bahagian belakang...Qist buat pattern zigzag2..

bahagian dalam bila dibuka...

dan detail undangan dan map..Qist sekalikan je..kad ni untuk dua2 pihak..
diorang duk sekampung...

detail belah perempuan...

map ke rumah pengantin lelaki..

dan ini stiker utk lekatkan kad supaya tak terbuka semasa di pos..
ataupun diberi secara by hand....stiker biasa je..

 ini pula bunting..yang boleh digunakan untuk kedua2 belah pihak..
jimat!..buat satu dah cukup..

arrow sign...yang pink untuk belah perempuan..dan putih belah lelaki... arrow sign ni Qist just lekat atas kotak recycle dan wrap dengan plastik..

 ready utk dihantar....hantar pada tarikh 6Jun 2013..
tapi baru nk update kt blog hari ni..hahaha

ok..so kepada sesiapa yg berminat nak tempah design kad dengan map macam di atas ni..bleh la contact Qist..nak senang contact thru FB ni....By:Qist Ali...tempoh siap dalam masa 2 minggu setengah kalau tiada apa2 masalah..tapi seelok2nya tempah la lagi awal lagi bagus..takut nanti buat kerja tergesa2 ada plak jadik benda2 yg tak diingini kan..mana la tau kan...so harga bagi kad macam ni adalah :

kad kahwin : RM 0.80 sekeping (1000 pcs ke atas) (material : art card)
bunting : RM 45.00 1pcs ( kalau 2 pcs RM 80 )
arrow sign : RM 2.50 1pcs

boleh tempah mengikut tema masing2...tak statik dengan design zigzag2 macam ni je...warna semua boleh ubah mengikut tema dan kehendak pelanggan....sekian..terima kasih!!!

*ada banyak benda tergendala nak update..pc rosak..ini pun tumpang pc suami...dia xguna pc hari ni..hehehe...lepas ni Qist akan update pasal projek DIY dan tempahan2 lain...(bila ada kelapangan la..hehe)

1 comment:

  1. Good blog! You have described in a nice way.
    Thanks for sharing this information.
    Kad kahwin diy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...