Monday, December 31, 2012

Kids Costume

bersempena dengan Hari Kanak-kanak Sedunia..pada 1 Nov 2012 yg lalu....2 orang anak saudara saya masuk pertandingan pakaian beragam....sorang darjah 3 dan sorang lagi darjah 6...so ada 2 costume yang saya kene tolong diorang gayakan...

untuk anak sdara yang darjah 3....AQRA ALISA, dia pilih pakaian ahli sihir...dia xde pakaian yang sesuai, so saya suruh mama dia belikan kain warna hitam untuk saya jahitkan baju ahli sihir dia...aksesori lain dia beli sendiri macam topi ahli sihir...dan lain2 guna pakaian ape ada di rumah...



saya terlebih eksaited untuk jahitkan baju ahli sihir ni..so saya ambil masa dalam 2 jam lebih untuk siapkan baju ni...inipun dia hantar last minutes, hantar hari selasa, dan pertandingan tu hari khamis..jadik saya buat mana termampu saya, xde hantar pegi jahit tepi pun, semua di lilinkan je...so hari rabu tu, lepas habis skolah diorang datang rumah saya untuk fittings....hehehehe...Alhamdulillah, padan dan fit dengan badan dia..saya seronok buat baju ni...sebab ada rambu2 koyak2 tu...ni versi ahli sihir yang jahat....budak ni plak masa kt rumah kemain lagi gayanya...tp masa pertandingan tu malu2~~hahaha...


untuk kakaknya pulak, AQRA ADIBA, dia pilih pakaian cowgirl...sluar, baju dan topi guna yang sedia ada...cuma beli aksesori tambahan macam pistol dan saputangan tu je...so untuk dia ni plak, saya tambahkan patching kt sluar dia...kononnya cowgirl baju ada koyak2 la..itu pun untuk menutup corak bunga yang ada pada sluar dia sebenarnya...xkene plak cowgirl ada bunga2...haha...patching tu saya buat pakai kain felt dan tali guni untuk rambu2 tu...saya pilih felt biru sebab baju yang dia akan pakai nnt warna biru..




inilah rupa mereka masa hari kanak-kanak tu...penyapu ahli sihir tu pun saya yang sediakan...saya siap buatkan kuku ahli sihir skali...tapi budak ni tercicirkan ntah kat mana...mekap by cikgu diorang....saya sangat berpuas hati...walaupun saya datang lambat skit...diorang dah siap2 dah...dan diorang siap ikut cara yang saya ajar...hehehe...bagus! bagus!...diorang perkenalkan saya kt cikgu2 dan kawan2 diorang sebagai fashion designer...hahahah...ada2 je budak2 ni...~~



akhir kata...tahniah kepada mereka berdua...ahli sihir dapat tempat ke3 untuk kategori darjah 3 dan cowgirl dapat tempat pertama bagi kategori darjah 6...saya turut merasa bangga dengan pencapaian mereka...hahahaha...tahniah!!


amacam? ok x...hehehe =)

so ini adalah entry terakhir saya untuk tahun 2012...tahun 2013 insyaAllah akan ada lagi kerja2 kraf dan hasil tangan saya untuk dikongsikan....skian!...HAPPY NEW YEAR 2013!!

2 comments:

  1. Replies
    1. terima kasih....klau dah minat, semuanya menjadi..alhamdulillah!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...